top of page
Search

RETREAT || Wat betekent het om op retreat te gaan?

Retreat is de engelse vertaling van het Nederlandse woord retraite, wat letterlijk betekent ‘terugtrekken’ of ‘afzonderen’


Al van oudsher gingen soldaten in retraite. Zo trokken de soldaten zich terug wanneer ze een nederlaag hadden te verwerken, om hun wonden te likken en moed te verzamelen voor een nieuwe strijd.


Tegenwoordig trekken we nog steeds ten strijde, alleen gaat het nu vaak om onze innerlijke strijd. De strijd die we voeren in onszelf, negatieve en kritische overtuigingen over onszelf, angst en onzekerheid over de toekomst of het gevoel dat het nooit goed genoeg is. Emoties zoals verdriet en boosheid die we liever niet willen voelen of ons ervoor schamen om ze te laten zien of te uitten.


In retraite gaan betekent deze strijd even helemaal te laten zijn voor wat het is en contact te maken met je innerlijke natuur van tevredenheid, rust en stilte, die altijd aanwezig is. Je trekt je terug uit je dagelijkse verplichtingen en afleidingen, om weer in verbinding met jezelf te komen, te ontspannen in een prachtige omgeving, gezonde voeding tot je te nemen en echt tijd met jezelf door te brengen.


Hiermee creëer je ruimte om het oude los te laten, en met meer bewustzijn en mooie inzichten weer de dankbaarheid en liefde te voelen voor jezelf en de wereld. Met hernieuwde kracht en energie om jouw licht te laten schijnen!

Recent Posts

See All
bottom of page